Modbydelige skadedyr

By | juni 20, 2014

Min kone var mest tilbøjelig til at vende om og forlade stedet igen, da vi her i det tidlige forår var ude for at se på et sommerhus, som vi var interesseret i at købe. Det var ikke sådan, at sommerhuset så direkte forfaldent ud, men det bar i høj grad præg af, at det havde stået tomt og helt ubrugt i næsten to år. Der var nemlig tale om et dødsbo, som arvingerne efter lang tid havde valgt at sætte til salg.

Det var sådan set, hvad det var, men da min kone fik øje på et hvepsebo under tagudhænget i nærheden af indgangsdøren, blev hun absolut meget betænkelig. Hun har et temmelig anstrengt forhold til de stikkende insekter, som hun bestemt ikke bryder sig om, og nu forestillede hun sig nok, at vi ville blive invaderet af hvepse i al den tid, vi skulle opholde os i sommerhuset.

Min egen indstilling var nok noget mere positiv, for sådan et i øvrigt gammelt hvepsebo kan jo nemt fjernes, og skulle der komme nye til, er det vel muligt at sprøjte med en eller anden form for gift, så hvepsene holder sig væk. I mine øjne skulle det i hvert fald ikke være afgørende for, om vi skulle købe huset, som alt andet lige var sat til salg til en ganske gunstig pris.

Det var tidligt i april måned, så hvepsene var endnu ikke vågnet af deres vinterhi, hvilket trøstede min kone tilstrækkeligt til, at hun lod sig overtale til at gå med ind i huset for at tage det i nærmere øjesyn.

Indendørs var det endnu mere tydeligt, at huset havde stået helt ubrugt i lang tid, og der var således ikke engang gjort forsøg på at fjerne det tykke lag af støv, der lå overalt. I mine øjne gjorde det ikke så meget, at husets indbo og gardiner var mere eller mindre ødelagt. Det så ud til, at nogle mus i høj grad havde hygget sig med de forskellige tekstiler, for der var gnavet mange huller i dem.

Vi havde i forvejen planlagt, at vi ville have vores eget indbo i sommerhuset, så ødelæggelserne gjorde ikke så meget, men det fik mig til at sige til ejendomsmægleren, at en betingelse for, at vi ville købe huset, var, at sælger skulle bekoste en gennemgribende skadedyrsbekæmpelse, som jeg ville forlange udført af et professionelt firma.

Mit krav var selvfølgelig afført af, at vi ikke bare ville være sikre på at få fjernet både hvepse og mus fra huset men også eventuelle andre skadedyr, der måtte have invaderet sommerhuset. Ejendomsmægleren var velvilligt indstillet overfor mit krav, og han nævnte, at sælger faktisk godt var bekendt med problemet, så det mente han ikke ville blive noget problem.

Vi besigtigede hele huset, men fandt ikke andre angreb fra skadedyr, og selv om der på grunden var temmelig mange myrer, så det ikke ud til, at nogen af dem havde fundet vej ind i huset, så det endte med, at vi valgte at købe huset.