Billige tørretumblere?

By | juli 15, 2014

Gennem næsten en halv snes år har vi hver sommer holdt ferie i en mindre by i Sydfrankrig, hvor vi gennem hele den periode har lejet den samme ferielejlighed. Vi holder så meget af vores ferier i den lejlighed, som ligger i gåafstand fra en dejlig strand, at ingen i familien indtil videre kunne drømme om at tage andre steder hen på ferie.

Jeg husker endnu den første sommer, vi drog af sted. Bilen var pakket til bristepunktet, for to ugers ferie for to voksne og to børn kræver naturligvis en hel del tøj, og den gang var børnene også så små, at der skulle lidt legetøj med på ferien.

Det lykkedes at få det hele stuvet i bilen, men jeg kunne nu ikke dy mig for at spørge min kone, om det nu også var nødvendigt at slæbe hele garderoben med, men hun havde godt styr på antallet af T-shirts, shorts, badetøj og så videre, så hun fastholdt, at der ikke var for meget med.

Men det var der nu alligevel, for det viste sig, at den lille by havde et velfungerende møntvaskeri, der lå mindre end 100 meter fra vores ferielejlighed. Vi valgte at benytte os af det, for så kunne vi jo tage hjem med noget af tøjet i nyvasket tilstand. Jeg samlede i nogle dage på mønter, der passede til de vaskemaskiner, der var i møntvaskeriet, og det var også mig, der stod for at vaske tøjet, fordi jeg er bedre til fransk end min kone og derfor bedre kunne forstå instrukserne, som udelukkende var skrevet på fransk. I øvrigt: Jeg har fundet ud af, at det er billigt at købe vaskemaskiner online – se bare her: http://www.pricerunner.dk/cl/14/Vaskemaskiner

Imens jeg var på møntvaskeriet, sørgede min kone for at få tømt den opvaskemaskine, som vores ferielejlighed heldigvis var udstyret med, og hun gik også i gang med en let rengøring i lejligheden, for der slæbes jo hele tiden en del sand ind på gulvene, når børnene kommer hjem fra stranden.

Da jeg havde fået vasket vores tøj, røg det direkte ind i en af de tørretumblere, som møntvaskeriet også bød på, og et opslag fortalte, at tørreprocessen ville tage 45 minutter, så jeg hyggede mig med et glas koldt fadøl på en nærliggende bar, mens jeg ventede på at kunne fylde det vaskede og tørrede tøj i den medbragte plastiksæk og tage det med hjem. Jeg kan huske, at jeg på baren sad og tænkte på, at en anden gang ville jeg også tilbyde at klare tøjvasken, for det var faktisk et ganske hyggeligt arbejde, når man sådan kunne slappe af på en bar i ”arbejdstiden”.

Jeg kom hjem med tøjet, og min kone var netop ved at stille lejlighedens støvsuger ind i skabet, da jeg kom, for hun var blevet færdig med at støvsuge sand op fra gulvene. Og til min lettelse sagde hun straks, at når jeg nu havde sørget for tøjvasken, så skulle hun nok lægge det sammen og på plads i skabene.

Nu har vi som sagt holdt mange ferier i den lejlighed, og nu bliver der ikke pakket nær så meget tøj til ferierne. Og jeg glæder mig stadig over, hvor billigt vi fandt vores støvsuger på pricerunner.dk i sin tid: http://www.pricerunner.dk/cl/19/Stoevsugere