Jeg har overholdt mit nytårsforsæt fra sidste år

By | oktober 16, 2013

Jeg har egentlig overhovedet ikke til det, og det er ikke noget jeg rigtig tror på. Jeg havde faktisk også lovet mig selv, at hvis jeg en gang skulle i gang med noget rygestop, så skulle det ikke være i noget nytårsforsæt, så skulle det bare være på en eller anden tilfældig dag. Jeg stod dog ikke helt ved hvad jeg tidligere have sagt, og jeg besluttede derfor, at jeg ville stoppe med at ryge, fra nytårsdag sidste år. Jeg havde egentlig aldrig helt regnet med, at jeg skulle stoppe med det, for jeg har altid virkelig nydt at ryge. jeg har hygget mig med det kan du også sige.

Nogle gange der sætter man sig ned, og tænker lidt over livet. Hvorfor er det man gør ting som man gør. Det kan godt være at det lyder meget videnskabeligt, men sådan skal det heller ikke forstås. Jeg synes bare det er meget rart lige at tænke lidt over livet, og hvad det er man har lydt til at lave. Det er sådan som jeg gør det. Her sidste år, der var jeg begyndt at gå og tænker lidt over, om det nu var en god idé at blive ved med at ryge. Grunden til at jeg begynder at tænke over det var, at jeg havde fået en datter, om hun er jo bare på en eller anden måde afhængig af mig. Det føler jeg et eller andet form for ansvar for. Det er jo kendt at det forkortet livet når man ryger, og så begyndte jeg egentlig at gå og tænker lidt over det. Hvis hver cigaret forkortet livet med 15 minutter som man siger, er det så det rigtige at forsætte med at ryge. Hvis man ryger fx. 20 cigaretter om dagen, så forkorter du liver med 5 timer om dag. Det er faktisk en vild tanke. Hvis man så regner lidt videre, så forkorter man faktisk livet 76 dage hver år. Det er en vild tanke at tænke, og så var det at jeg en dag tænkte på, om rygning var så vigtigt for mig, at jeg ville forkorte livet så meget hver dag, for det var jo tid hvor jeg ikke kunne være sammen med mig datter.

Svaret var nej, rygning betød ikke så meget for mig. Det var bare ikke så vigtig for mig mere. Jeg havde bare ikke tænkt over det, før jeg fik min datter. Jeg tror det er meget typisk, at når man er ung og nyder livet, så tænker man ikke så meget over de konsekvenser ens valg har senere hen i livet. Hvis du også er begyndt at tænke over, om rygning er det rigtige for dig på det stadie du er på i livet, så er det sandsynligvis ikke. Overvej derfor om ikke det er en god idé at stoppe, og måske bruge de nye e-cigaretter til hjælp. På den måde så stopper du meget lettere, fordi du stadigvæk får den nikotin som du plejer at få. Du har også noget mellem fignerne, og det gør bare at dit hoved ikke tænker så meget over det, og derfor kan du meget lettere stoppe med at ryge.