Lyskilder er vel bare pærer?

By | december 30, 2014

Det gælder om at benytte de helt rigtige lyskilder, sagde elektrikeren, da han var på et besøg hos os i sidste uge. Lyskilder? Jeg tænkte lidt over, hvad han mon egentlig mente med det, men jeg havde ikke umiddelbart lyst til at blamere mig. Han fablede videre om LED, halogenlys og lux, kelvin og en masse andet, mens min kone så henrykt på ham (han er en ret flot mand, den elektriker…).

Philips skal det være

Jeg var til sidst helt bedøvet af alt hans fagsnak om lyskilder, men jeg genkendte da navnet Philips da han – efterhånden helt henvendt til min kone – sagde: “I skal benytte Philips lyskilder og specialpærer“, for de er bare de bedste og mest holdbare. Det skal nu nok passe, for Philips er jo kendt for at være et solidt brand, der står for god kvalitet.

Jeg ved det med Philips, for jeg har selv været en stor fan af flere andre af deres produkter. Faktisk har jeg arvet min nu hedengangne faders dedikation til Philips barbermaskiner, som jo nu om dage med fordel kan købes online for eksempel her. Og Philips barbermaskiner ER altså bare de bedste.

Jeg var overbevist, og jeg skal hilse og sige, at det var min kone, der nu havde små og ganske afslørende røde pletter på kinderne. Så jeg gav elektrikeren ret i al hans snak om lumen, lux og kelvin og sagde ja tak til hans forslag om Philips lyskilder, som jo så altså viste sig at være blandt andet LED pærer. Kunne han ikke bare kalde dem det i stedet?

Men sådan er det jo nu om dage. Alt skal helst pakkes ind i fagudtryk, så vi almindelige dødelige ikke fatter en bjælde. Som forleden da vi havde en dryppende vandhane og Kaj nede fra VVS butikken kom forbi og kiggede på det og meldte: “I skal desværre have et nyt armatur”.

Jeg spurgte ham, om vi ikke bare kunne nøjes med en ny vandhane, og det fik ham til at tisse lidt i bukserne af grin. Hvordan skulle jeg vide, at et armatur er en vandhane? Sådan en torsk!