Komud.dk foredrag

By | september 30, 2013

På det plejehjem, hvor jeg har den ære at være leder, gør vi faktisk en hel del for at aktivere beboerne med det formål at holde dem så åndsfriske som muligt. Og det sætter de fleste af dem stor pris på og roser os ofte for de initiativer, vi tager i den retning.

Et af vores faste indslag i den forbindelse er forskellige foredrag, som vi arrangerer mindst 10 gange om året. Vi stiler efter et foredrag hver måned, men af og til kan det være svært at finde en relevant foredragsholder, for vi har ikke økonomi til at betale for det udover et par flasker vin som tak for indsatsen.

Det er vidt forskellige emner, vore foredragsholdere kommer omkring, men noget af det mere populære hos vores beboere er at høre om specielle oplevelser i forbindelse med eksotiske rejser. For eksempel havde vi i sidste måned besøg af en mand, der virkelig havde været noget af en globetrotter i sine yngre dage, og han holdt et virkeligt godt foredrag om primitive rejser, som han havde været på en hel del af. Det var Erik B. Jørgensen fra komud.dk

Han lagde i sit foredrag stor vægt på at fortælle, hvordan han sammen med skiftende kammerater havde fundet ud af, hvor vigtigt det er med et tæt sammenhold, når man rejser sammen uden at have ret mange penge med hjemmefra. På den måde blev det også til et foredrag om sammenhold mellem to mennesker, der på den type rejser er meget afhængige af hinanden.

Det var i øvrigt lidt pudsigt, for da jeg havde hørt om den pågældende mands foredrag andre steder og derfor ringede til ham for eventuelt at overtale ham til at holde foredrag hos os, sagde han straks, at han normalt holdt foredrag om friluftsliv, som han havde et godt kendskab til i betragtning af sine hobbies som jagt og fiskeri.

Men det mente jeg nu ikke er det bedste emne for en gruppe ældre mennesker som vores beboere, for langt de fleste af dem er af fysiske årsager afskåret fra selv at dyrke aktivt friluftsliv. Og så var det, at manden selv kom i tanker om sine mange rejser til eksotiske steder i verden. Han havde ganske vist ikke tidligere holdt foredrag om det emne, men han ville da gerne komme og underholde vores beboere med sine oplevelser.

Desværre kan jeg nok ikke krydre det med levende billeder, for det er så mange år siden, at man dengang ikke havde videokameraer i en størrelse, som det kunne lade sig gøre at medbringe på en rygsækrejse. Det gjorde nu ikke noget, for han var i sig selv meget levende i sin måde at fortælle om rejserne på.

Hans foredrag om ekspeditioner i uvejsomme jungleområder i både Sydamerika og Fjernøsten fangede i den grad tilhørerne, som helt sikkert fik et godt udbytte af foredraget.

Det bliver nok lidt mindre spændende, når vi i næste uge får besøg af en læge, der skal holde foredrag om motivation til at holde at holde sig i god form hele livet. Og lige nu er jeg ret tændt på indlandsisen: http://komud.dk/over-indlandsisen-pa-ski-i-verdens-mest-ode-omrade-foredrag-ekspeditioner-og-eventyr/