Fra Middelhavet til dansk sommerhus

By | januar 23, 2013

Da min mand og jeg var helt unge, var det eneste saliggørende, når vi skulle på sommerferie, at tage til en varm og lækker feriedestination i Middelhavsområdet. Så det er ikke så få af øerne dernede sydpå, vi har besøgt i tidens løb.

Da vi så begyndte at få børn, måtte vi tage vores ferieform op til revision. For det første er det besværligt at tage på charterferie med fly med en lille baby, og for det andet bliver ferien jo ikke ligefrem billigere af, at man er flere. I samme retning trækker også, at privatøkonomien selvfølgelig presses af de udgifter, der følger med at få børn.

Derfor besluttede vi den første sommer med vores lille søn, at vi ville holde ferie i et sommerhus hjemme i Danmark. Vi undersøgte markedet grundigt på forhånd ved at søge på nettet, og vi kunne konstatere, at der faktisk er mange ret billige sommerhuse til leje, hvis man ikke stiller for store krav til en beliggenhed direkte ned til en strand. Og med en baby på bare fire måneder er der jo ikke noget hensyn at tage til ham, for han skulle jo ikke ud at bade i havet alligevel.

Under vores søgning efter den ideelle feriebolig fandt vi også ud af, at det ikke er ligegyldigt, hvem man lejer sommerhus hos. Man kan vælge et af de store, anerkendte bureauer, eller man kan vælge at leje helt privat.

Vi drøftede det, for det var klart billigere at leje sommerhus privat end at gøre det gennem et bureau. Vi mente nok, at vi kunne være mere sikre på den vare, vi betalte for, hvis et af de anerkendte bureauer stod for udlejningen, men på den anden side er der vel ikke mange private udlejere, der vil svigte deres kunder, hvis de ellers gerne vil fortsætte med at leje deres huse ud.

Vi gennemgik også betingelserne med hensyn til rengøring, for en del af merprisen hos de store bureauer var, så vidt vi kunne overskue, at man så i mange tilfælde havde betalt for at få foretaget den såkaldte slutrengøring, efter at man selv havde forladt huset.

Modsat var der flere af de private udlejere, der reklamerede med, at man kunne købe sig til denne slutrengøring mod et fast beløb, der så skulle lægges oven i selve lejebeløbet. Min mand og jeg blev enige om, at vi bare kunne udføre den slutrengøring selv. Hvis vi kunne skulle holde ferie i en enkelt uge, havde vi måske valgt anderledes, men når der er tale om to uger, er det jo en forholdsmæssigt langt mindre del af ferien, man bruger på at gøre rent.

Det blev en stor succes med den første sommerhusferie med vores nyfødte. Nu har vi tre børn, og vi har nu i snart 10 år hvert år holdt ferie i et sommerhus et eller andet sted i Danmark. Og hvert år har vi benyttet os af privat sommerhus udlejning, og det har vi aldrig fortrudt, for det har været en succes hvert eneste år.