Victors smarte iPhone

By | oktober 23, 2012

Er du da tosset, far, spurgte min søn, Victor på 16, da jeg for noget tid siden diskret spurgte ham, om han ikke ønskede sig for eksempel et smart iPhone cover til sin nye mobiltelefon, når han nu om et par uger har fødselsdag.

Nu mener jeg sådan set ikke, at jeg er specielt tosset, og jeg tænkte udelukkende på et cover som en ekstra beskyttelse af telefonen mod ridser eller andre skader. Men nej, Victor skulle i hvert fald ikke have et cover på sin mobiltelefon, understregede han overfor mig. Når man nu endelig efter næsten et år med opsparing har fået råd til en iPhone, så skal man da ikke skjule den. Vennerne – og vel ikke mindst pigerne – skal da kunne se, at man er den lykkelige ejer af den mest eftertragtede mobiltelefon i den unge generation.

Nå, vi måtte finde på en anden fødselsdagsgave til ham, men jeg mente nu stadig, at der kunne være sund fornuft i at beskytte en sådan dyr telefon, for de unge mennesker er jo af og til lidt sløsede med den slags.

Og jeg fik ret, for bare en uges tid efter sin fødselsdag, havde Victor tabt sin telefon ud af bukselommen. Heldigvis havde den ikke fået nogen alvorlig skade, men der var kommet en ret grim ridse i metallet i det ene hjørne.

Victor var irriteret over det, men han var såmænd nok mest irriteret over, at han ikke havde lyttet til sin fars råd før fødselsdagen. Nu bekendtgjorde han, at han ville have et iPhone 5 cover – det er sådan nogle covers her – til sin telefon, for den skulle ikke have flere ridser end højst nødvendigt.

Jeg undlod behændigt enhver form for mine, der kunne udtrykke et ”Hvad sagde jeg?” i den situation, for Victor havde helt sikkert lært af episoden, så han nok en anden gang ville tænke sig lidt bedre om.

Som skolesøgende havde han jo ikke lige pengene parat til sådan et cover, så jeg lovede at lægge ud for ham. Ganske vist kan man få covers til mobiltelefoner for meget små penge, men så er de nok også kun til pynt, og jeg ville godt bidrage til, at Victor fik sig et cover, der også polstrer den dyrebare telefon lidt, så den ikke behøver tage skade af at falde jorden, hvis uheldet er ude.

Derfor opfordrede jeg Victor til at søge på nettet efter covers, så han kunne finde et, der ville passe ham. Det gjorde han, og han blev ret begejstret, fordi det viste sig, at man kan få covers til en iPhone, der langt fra skjuler, at det er den ægte vare, der er indeni.

Han fandt et cover med det kendte, æble fra Apple på bagsiden i en udgave, der er noget større end på selve telefonen. Det huede Victor, for med det cover kan enhver på lang afstand se, at det er en iPhone, han taler i.

Det cover kunne i øvrigt fås i to udgaver – et tyndt og et mere polstret et, der yder god beskyttelse til telefonen. Victor valgte klogelig det sidste.