Stakkels Ida

By | november 19, 2014

Det hører bestemt til sjældenhederne, at små børn brækker en knogle, så vi kan vist godt slå fast, at vores lille barnebarn, Ida, er noget af et særsyn, for i en alder af godt halvandet år lykkedes det hende faktisk at brække en lille knogle i det højre knæ.

I den alder er børn jo ikke så sikre på benene, selv om Ida faktisk har kunnet gå fra hun var knap et år gammel, men en dag faldt hun altså så uheldigt, at de smerter, hun fik i knæet, ikke bare fortog sig igen, så hun måtte en tur til læge og derefter til røntgenfotografering på sygehuset. Her kunne man så konstatere et brud på en knogle, og Ida fik sit højre ben lagt i gips fra hoften og ned til ankelen.

Efter nogle få dage på sygehuset måtte hun godt komme hjem, men benet skulle holdes i ro, så hun var bundet til en seng eller sofaen inde i stuen. Hendes mor kunne heldigvis tage nogle ugers orlov, så hun kunne være hjemme og passe Ida.

Det er selvfølgelig kedeligt for sådan en lille størrelse ikke at kunne gå rundt, som hun plejer, og det fik alle i familien til at overøse hende med legetøj, som hun kunne underholde sig med. Jeg må erkende, at jeg som mormor nok var blandt de slemme med hensyn til at give hende forskelligt legetøj.

Jeg tog i byen og fandt nogle sjove puslespil til små børn fra Djeco, som jeg var sikker på, at Ida kunne få en hel del tid til at gå med, for hun er en kvik pige, der samtidig er ganske stædig, så hun ville ikke give op, før hun havde fået lagt de ret simple puslespil.

Jeg købte også nogle sjove Lilliputiens tøjdyr, som er et af de mærker, jeg typisk går efter, når jeg skal købe legetøj til de små. Det var for eksempel også det mærke, jeg valgte, da jeg for et halvt års tid siden købte nogle badedyr til Ida, og dem har hun bestemt haft meget fornøjelse af.

Men det har nu vist sig, at noget af det legetøj, som Ida har brugt allermest tid på i de uger, hun har været bundet til sengen, har været noget legetøj af træ fra HABA – ikke mindst en kuglebane, hvor hun tålmodigt har siddet og trillet kugler ned ad en slidske.

Selvfølgelig har Ida også brugt noget tid på at se tegnefilm i fjernsynet, men efter en times tid med den slags har hun det med at blive utålmodig og vil gerne noget andet. Heldigvis har hendes storesøster, Marie på fem år, været sød til at lege med sin lillesøster. Marie har en hel del forskelligt udklædnings tøj, så hun har flittigt underholdt Ida ved at tage forskelligt, morsomt tøj på og vise sig frem for Ida, og jeg tror nu også, at Marie selv har kunnet lide det.

Det samme gælder, når hun har leget dukketeater med de hånddukker, som hun fik til jul sidste år.