Brusenichens udfordringer

By | december 17, 2022

Hvis du nu skulle vælge imellem en ferie i en uge ved den spanske kyst eller at få gjort noget fornuftigt ved den der bruseniche ude på badeværelset, hvad ville du så vælge? Ja, det er jo næsten umuligt at svare på. Det er en ting at få lov til at bade sammen med familien nede ved Costa del Sol. Og det er en hel anden ting at tage det daglige brusebad. Hvad har størst betydning for dig? Jeg ved godt, hvad jeg selv ville vælge. Men jeg ved også, at der er nogle elementer i vores hverdag, som bare skal være i orden. Og det er fx badeværelset. Det skal bare fungere.

Afskærmning af brusenichen

Og her er det, at sådan et sted som fx brusenichen, skal afskærmes på en effektiv måde, uden at det går ud over lys og funktionalitet. En brusedør til en bruseniche af tykt glas er ideel. Dels beskytter den imod, at vand sprøjter ud på gulvet i resten af badeværelset. Dels lader brusedørens glas lyset komme ind i brusenichen, så du ikke skal stå der og fumle i blinde efter sæbe og shampoo.

Der findes mange forskellige brusedøre. Du kan få dem som foldedøre, skydedøre – eller bare som helt almindelige døre, der hænges op på hængsler. Det er her, du skal tænke dig om, hvis du vælger at sætte en brusedør op i badeværelset: Hvor meget plads er der lige foran eller ved siden af brusenichen? Kan du leve med en skydedør? Eller vil det bedste for jer være en foldedør? Uanset hvilken type brusedør du vælger, så bør du tænke på, at den skal være af glas. Og det er der en grund til: Du kan nemlig få din brusedørs glas behandlet med et middel, som bevirker at kalk og salt fra vandet bliver afvist. Det betyder, at det er meget nemmere at holde brusedøren ren og pæn.

Der er råd til boligforbedringer

Alle siger, at krisen er frygtelig og at den vil vare længe. Men, hvis du ser dig lidt omkring, så kan du faktisk godt komme lidt i tvivl, om vi virkeligt er i krise. Folk optager stadig lån i bankerne – oftest til forbedringer i deres boliger. Og i Danmark har vi en ret høj boligstandard. Vi bor ikke i nedslidte og dårligt isolerede bygninger. Vi har sørget for at få optimeret boligmassen, så vi har godt indeklima – og vi bruger miljøvenlige materialer i byggeriet.

Du kan også se tegn på, at vi slet ikke er kommet ind i krisens kerne endnu på den måde, som almindelige mennesker foretager små forbedringer i deres boliger på.

Lækkert design til badeværelset er in

Bare kig ind i badeværelset. Her vil du ikke længere se brusenicher, som er muret op og beklædt med hvide klinker. Du vil se, at folk har valgt at prioritere naturligt lysindfald i badeværelset – og brusenichen. De har derfor revet murene derude ned. Og de har sat flotte brusevægge op. De er nemlig lavet af glas.

Alt efter plads og behov har vi udviklet mange forskellige løsninger i badeværelset. Nogle har brugt brusevægge til at lave en traditionel bruseniche. Andre har fritstående brusevægge i badeværelset, fordi det æstetisk set giver et let og svævende indtryk. Og ja, det kan være meget flot. I Danmark har vi jo sådan et eller andet med æstetik og design. Så det er en kærkommen løsning i mange moderne badeværelser. Det er ikke altid en helt billig løsning. Men den holder. Og den er faktisk energibesparende, fordi den ikke kræver, at vi skal tænde for mere lys ude på badeværelset, når vi skal have et bad. Og det er jo den slags forbedringer, som vi bruger tid og penge på. Vi har åbenbart tiden og pengene. Og derfor er jeg i tvivl, om vi virkeligt har en dyb krise.